آخرين ارسال ها

قدیمی 07-09-2009, 02:06 AM   #51
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

۰- آيا براي مبتلايان به هپاتيتC محدوديتي از نظر ازدواج وجود دارد؟
يکي از راههاي انتقال هپاتيتC ، انتقال از راه تماس جنسي با فرد آلوده است، ولي شانس اين انتقال بسيار پايين ميباشد، بطوريکه در اغلب موارد هپاتيتC از همسر به طرف مقابل منتقل نميشود. بنايراين فرد آلوده به هپاتيتC ميتواند ازدواج کند.
۳۱- آيا وجود يک فرد ناقل در منزل خطرناک است؟
در صورتيکه دستورات ساده بهداشتي رعايت شده و واکسيناسيون انجام شود، شانسي براي انتقال هپاتيت B بين افراد خانواده باقي نميماند.
۳۲- آيا يک فرد ناقل هپاتيتC ميتواند ازدواج کند؟
با انجام واکسيناسيون براي همسر فرد ناقل هيچ خطري از نظر ازدواج وجود ندارد و باردار شدن دختر ناقل هم براي جنين خطرناک نيست، چون با استفاده از روشهاي پيشگيري ميتوان از آلودگي فرزند جلوگيري کرد. □
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:06 AM   #52
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

هپاتیت B
اطلاعات اولیه هپاتیت B بوسیله ویروس HBV بوجود میآید. میتوان افراد را علیه این بیماری واکسینه کرد. این ویروس در خون ، منی و مایعات واژینال وجود دارد و از طریق تماس جنسی ، وسایل آلوده تزریق دارو منتقل میشود. زنان باردار آلوده میتوانند از طریق جفت یا در موقع زایمان ، ویروس را منتقل کنند. میزان HBV در خون نسبت ویروس هپاتیت A بسشتر است و همین باعث انتقال راحتتر آن میشود. هپاتیت B منتقل شده از مادر به نوزاد در موقع تولد میتواند به دو شکل مزمن و حاد دیده شود. مزمن یعنی دستگاه ایمنی بدن تا ۶ ماه نمیتواند ویروس را شناسایی و نابود کند، در حالی که ویروس برای ماهها و سالها در کبد باقی مانده و به فعالیت و تکثیر ادامه میدهد. این باعث سرطان کبد و آسیب آن میشود. کمتر از ۱۰ درصد بزرگسالان بیماری را به شکل مزمن نشان میدهند، در حالی که این رقم در کودکانی که در موقع تولد آلوده شدهاند به ۹۰ درصد و در نوجوانان به ۳۰ – ۲۵ درصد میرسد. خطر ابتلا به ویروس در بزرگسالان بستگی به سلامتی دستگاه ایمنی دارد. برای مثال افرادی که دستگاه ایمنی آنها به دلایلی مانند پیوند عضو ، دیالیز و مشکلات کلیوی ، شیمیوتراپی و ایدز تضعیف شده است بیشتر از افراد سالم مبتلا میشوند. گزارشها نشان داده است که ۹۰ درصد افراد مبتلا به ایدز به هپاتیت آلوده شدهاند و از این تعداد ۱۵ درصد ، آن را به شکل مزمن نشان میدهند.
نشانههای بیماری
تمام افراد آلوده شده با این ویروس علایم بیماری حاد را نشان نمیدهند. ۴۰ – ۳۰ درصد افراد آلوده شده علامت خاصی را نشان نمیدهند. معمولا علایم حدود ۶ – ۴ هفته بعد از ورود ویروس بروز میکند. مانند هپاتیت A افراد آلوده شده با ویروس هپاتت B حاد احساس بیماری میکنند و قادر به انجام کاری نیستند. کمتر از یک درصد افراد آلوده این بیماری را به شکل خیلی شدید و سریع نشان میدهند که منجر به از کار افتادن کبد و مرگ میشود.
اگر دستگاه ایمنی نتواند بیماری را تا ۶ ماه مراقبت کند، شخص علایم هپاتیت مزمن را نشان میدهد. نشانههای هپاتیت مزمن مشابه هپاتیت حاد باشد. معمولا در افرادی که چندین سال است مبتلا به بیماری هستند گروهی از علایم اضافی را نشان میدهند. این علایم شامل کهیر، جوش های پوستی ، آرتریت ، سوزش یا مورمور کردن در بازوها و پاها (Polyneuropathy) میباشد.
چگونگی تشخیص هپاتیت B
اولین راه تشخیص استفاده از آزمایش خون است که آنتی ژن ها و آنتی بادیها که بوسیله دستگاه ایمنی در مقابل ویروس ساخته میشود را مشخص میکند. آزمایشهای ضروری برای تشخیص آلودگی ، تشخیص آنتی ژن HBSAg (آنتی ژن سطحی B) و دو آنتی بادی HBS ( آنتی بادی مربوط به آنتی ژن سطحی) و آنتی بادی HBC ( آنتی بادی مربوط به آنتی ژن مرکزیB) میباشد.
آزمایش با ویروس HBV
بوسیله آزمایش بار ویروسی میتوان تعداد ویروس را در خون مشخص کرد. اگر بار ویروسی بیشتر از صد هزار نمونه در میلیلیتر باشد نشان دهنده فعالیت ویروس در کبد میباشد. وقتی بار ویروس از این مقدار بالاتر رود و آنزیمهای کبدی نیز افزایش یابد درمان باید شروع شود. اگر تعداد کمتر از این مقدار باشد و HBe Anti مثبت و HBeAg منفی باشد باید دستگاه ایمنی را کنترل کرد. در این حال نیز ویروس میتواند منتقل شود.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:06 AM   #53
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

معرفی گیاهان داروئی مناسب ومضر برای بیماریهای كبدی درطب سنتی و فرهنگ گیاه درمانی


معرفی گیاهان داروئی مناسب ومضر برای بیماریهای كبدی درطب سنتی و فرهنگ گیاه درمانی

خلاصه :

كبد بزرگترین غده وبدن است كه نقش اساسی درمتابولیسم مواد غذایی اصلی یعنی قندها ، پروتئین ها وچربیها دارد بطور كلی حدود 3 تا 5 درصد جمعیت كشور از بیماریهای كبدی رنج می برند كه مهمترین آنها عبارتند از ، انواع هپاتیت ، نارسائی ها،اختلالات وقولنج های کبدی می باشند كه درفرهنگ گیاه درمانی طب سنتی ایران تعداد 83 گونه و32 خانواده گیاهی برای درمان بیماریهای كبدی استفاده شود وتعداد 83 گونه و 32 خانواده گیاهی برای درمان بیماریهای كبدی استفاده می شود وتعداد 9 گونه از 9 جنس و 7 خانواده برای بیماران كبدی مضرمی باشند .
واژه های کلیدی : گیاهان داروئی ، طب سنتی ، گیاه درمانی.



مقدمه :

كبد بزرگترین غده بدن ، حدود 5/1 كیلوگرم وزن دارد ومانند یك اسفنج غرقه به خون درسمت راست معده واقع شده سكان كشتی بدن انسان وآخرین طبخ و تصفیه خانه دستگاه گوارشی است كه مانند صافی انواع غذاها غیر از چربیها از آن عبور كرده وتصفیه می شود ومواد مفید آن جذب خون می گردد حدود 3 تا 5 درصد جمعیت كشور از بیماریهای كبدی رنج می برند ویكی از شایع ترین بیماریهای كشور ما می باشد كه مهمترین بیماریهای كبدی شامل : انواع هپاتیت ، نارسائی كبدی ، اختلال كبدی وقولنج های كبدی می باشد كه از زمانهای قدیم درطب سنتی وفرهنگ گیاه درمانی مردم ایران به مصداق كلام گهربار حضرت علی (ع) كه می فرماید : - بیماریهای خود را با گل و گیاهان وطن خود درمان كنید - از گیاهان داروئی بومی برای درمان بیماریهای كبدی استفاده می نمایند .



مواد وروشها :

این تحقیق درراستای اهداف فرعی طرح تحقیقاتی جمع آوری وشناسایی گیاهان داروئی و جمع آوری بذر گیاهان داروئی بومی مازندران طی سالهای 1372 تا 1383 به مدت 10 سال در استان مازندران با تكمیل پرسشنامه توسط دست اندركاران طب سنتی و عطاریهای منطقه وروستائیان وهمچنین برای منابع علمی تا مطالعات میدانی وصحرائی وبرای پوشش گیاهی استان ایران درمنابع و رویشگاههای طبیعی تحقق یافت .



نتایج و بحث :

مهمترین بیماریهای كبدی شامل نارسائی ها ، اختلالات وقولنج های كبدی می باشد كه برای هریك از گروههای بیماریهای گیاهان مفید به شرح جدول 1 می باشد .
از گل گیاهان داروئی موجود دركشور ایران 83 گونه از جنس و 82 خانواده برای بیماریهای كبدی درموارد گوناگون اثرات مفید داشته اند وتعداد 7 خانواده در9 جنس و 9 گونه از نظر علمی و طب سنتی برای کبد مضر شناخته شده است که در فرهنگ گیاه درمانی وطب سنتی ایران از جایگاه واهمیت ویژه ای برخوردار است.



فهرست منابع :

1ـ علویان ، دانشگاه تهران 1381 ، محمد، راهنمای سلامتی هپاتیت بی ، نوردانش .
2ـ مظفریان ، ولی الله ، 1375، فرهنگ نامهای گیاهان ایران ، فرهنگ معاصر.
3ـ زرگری ، علی ، 1370، گیاهان داروئی ، جلد 1 تا 5 ، دانشگاه تهران .
4ـ عماد ، مهدی، 1378گیاهان داروئی ، صنعتی ، جنگلی ومرتعی جلد 5ـ 1 بنیاد اندیشه انسلامی.
5ـ پور نجف ، حسن و سعید،1375، گزارشی نهائی طرح جمع آوری وشناسایی گیاهان داروئی استانمازندران ـ مركز تحقیقات كشاورزی ومنابع طبیعی مازندران.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:09 AM   #54
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

کار کيسه صفرا در انسان انباشتن و تغليظ صفرا است تا به هضم چربي کمک نمايد.

وقتي که چربي وارد اثني عشر مي شود باعث تحريک و ترشح هورمون Cholecystokinin توسط مخاط روده مي شود. هورمون مذکور از راه خون وارد کيسه صفرا شده و باعث انقباض آن مي شود که در نتيجه صفراي غليظ شده وارد مجراي کلدوک و بعد به روده کوچک وارد مي شود که وجود آن براي امو لسيفيکسا سيون ( ذره – ذره شدن) ( Emulsification ) چربي هاي مورد نياز است. قطع شدن جريان صفرا که بيماريهاي کيسه صفرا به وجود مي آيد مي تواند باعث اختلال هضم چربي ها شود .

در حدود 5 تا 10 درصد از افراد بالغ دچار بيماريهاي کيسه صفرا مي شوند التهاب و عفونت کيسه صفرا را کولسيستيت ( Cholecystitis ) و به وجود آمدن سنگ کيسه صفرا کوله ليتياز ( Cholelithiasis ) مي نامند تشکيل سنگ کيسه صفرا وقتي رخ مي دهد که کلسترول ، رنگ دانه هاي صفراوي ، املاح صفراوي، کلسيم و مواد ديگر در کيسه صفرا رسوب مي کنند. علت اصلي تشکيل سنگ کيسه صفرا نامعلوم است. رکود ، عفونت و اختلال متابوليک و يا تغييرات شيميايي به نظر مي رسد نقش داشته باشند. نشانه ها و علائم باليني ( Symptoms ) در بيماريهاي کيسه صفرا : درصد بالايي از ناراحتي هاي کيسه صفرا بدون علامت و ( Silent ) خاموش هستند.

در زماني که عفونت و يا مسدود شدن کيسه صفرا توسط سنگ در مجراي ( Cystic ) ( درد هاي کوليکي شديد در صورت انقباض کيسه صفرا پيش مي آيد- هضم و جذب غذاهاي چرب باعث ناراحت شدن Discomfort ) بيمار و اختلال در هضم و جذب Imgaired Digestion چربي ها به علت مختل شدن ترشح صفروي به وجود مي آيد.

در بعضي از بيماران به دلائل نامعلوم تحملشان نسبت به بعضي از سبزيجات ( Legumes ) – خربزه و ميوه هايي مانند توت ( Berries ) کم مي شود.

در کليه سيستيت هاي حاد – شکم درد – نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ و تب نيز مي تواند از علائم باشد.

براي رژيم غذايي بيماران کيسه صفرا اصل اين است که ناراحتي بيمار را با دادن غذاهاي کم چرب به حداقل برسانيم. از لحاظ کالري اکثر بيماران کيسه صفراوي وزن بالاتر از طبيعي داشته و رژيم کم کالري توصيه مي شود.

Serles et al در سال 1970 ثابت کردند بيماراني که کالري بالا از هر نوع غذا بگيرند باعث زياد شدن ترشح کلسترول در صفرا و تشکيل بيشتر سنگ صفراوي مي شوند. با کم کردن غذاهاي کم چرب و Carbohydrates مي توان بيماران را تا اندازه اي راحت نگه داشت .


رژيم غذاهاي کم چربي براي بيماران کيسه صفراوي

1- غذاهايي که مي توان از آن استفاده کرد، عبارتند از:

شير کم چربي- قهوه و چاي و آب ميوه و نان – Cereals ، Cornflakes ( برشتوک ) پنير کم چرب- تخم مرغ هفته اي سه عدد چربي هاي گياهي و انواع ميوه جاتي که بيمار بتواند آنها را تحمل کند. گوشت ها اعم از گوسفند و گوساله و مرغ ويا ماهي ها سرخ شده نباشد و به صورت آب پز يا کباب و يا بريان شده مي توان مورد استفاده قرار داد.

سوپ هاي صاف شده و ادويه جات از قبيل نمک، فلفل، ادويه به حد اعتدال شيريني جات همه رقم از قبيل مربا- ژله- مارمالات و شکر آزاد است.

سبزيجات از قبيل هويج – سيب زميني – کلم و غيره همه نوع در صورت تحمل موقعي که بدون اضافه کردن کره و يا خامه آب پز شده باشند.

ميوه جات همه نوع در صورت تحمل بيمار مي تواند مصرف شود.

2- غذاهايي که ميبايد پرهيز شود.

شير چرب -بستني که از شير پر چربي درست شده باشد- کيک ها و شيريني هايي که خامه و چربي داشته باشند.

تخم مرغ نيم رو و چربي هاي حيواني و چربي هايي مانند خامه و سس سالاد .

از گوشت هايي که به صورت کنسرو شده پرچربي و يا گوشت هاي چرب – سوسيس- کالباس مي بايد پرهيز شود.

سوپ هايي که با خامه و شير چرب درست شده اند، شيريني هايي از قبيل شکلات ها و غيره همچنين در صورتي که بيماران نتوانند ادويه جات را تحمل نمايند بهتر است پرهيز گردد از ميوه جات اوکادو( Avocado ) – سيب کال و ميوه هاي توتي (Berries ) را ممکن است بيماران تحمل ننمايند به طور کلي بايد از غذاهاي سرخ شده: آجيل – زيتون- شورها ( از قبيل خيار شور) ذرت بوداده و چاشني ها ( Relishes ) پرهيز به عمل آورد .

بعد از عمل جراحي کيسه صفرا و بيرون آوردن کيسه صفرا بيماران پس از مدت کوتاهي که از غذاهاي کم چربي استفاده نمودند مي توانند رژيم غذايي خود را تغيير داده و هر نوع غذايي را آزادانه مصرف نمايند.

ناگفته نماند که ممکن است به بعضي ها غذاهايي از قبيل شير- سوسيس- کالباس و غيره حساسيت داشته و هضم اين غذاهاي برايشان مشکل باشد در اين صورت بهتر است از خوردن غذاهايي را که نمي توانند تحمل نمايند پرهيز نمايند.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:09 AM   #55
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

کار کيسه صفرا در انسان انباشتن و تغليظ صفرا است تا به هضم چربي کمک نمايد.

وقتي که چربي وارد اثني عشر مي شود باعث تحريک و ترشح هورمون Cholecystokinin توسط مخاط روده مي شود. هورمون مذکور از راه خون وارد کيسه صفرا شده و باعث انقباض آن مي شود که در نتيجه صفراي غليظ شده وارد مجراي کلدوک و بعد به روده کوچک وارد مي شود که وجود آن براي امو لسيفيکسا سيون ( ذره – ذره شدن) ( Emulsification ) چربي هاي مورد نياز است. قطع شدن جريان صفرا که بيماريهاي کيسه صفرا به وجود مي آيد مي تواند باعث اختلال هضم چربي ها شود .

در حدود 5 تا 10 درصد از افراد بالغ دچار بيماريهاي کيسه صفرا مي شوند التهاب و عفونت کيسه صفرا را کولسيستيت ( Cholecystitis ) و به وجود آمدن سنگ کيسه صفرا کوله ليتياز ( Cholelithiasis ) مي نامند تشکيل سنگ کيسه صفرا وقتي رخ مي دهد که کلسترول ، رنگ دانه هاي صفراوي ، املاح صفراوي، کلسيم و مواد ديگر در کيسه صفرا رسوب مي کنند. علت اصلي تشکيل سنگ کيسه صفرا نامعلوم است. رکود ، عفونت و اختلال متابوليک و يا تغييرات شيميايي به نظر مي رسد نقش داشته باشند. نشانه ها و علائم باليني ( Symptoms ) در بيماريهاي کيسه صفرا : درصد بالايي از ناراحتي هاي کيسه صفرا بدون علامت و ( Silent ) خاموش هستند.

در زماني که عفونت و يا مسدود شدن کيسه صفرا توسط سنگ در مجراي ( Cystic ) ( درد هاي کوليکي شديد در صورت انقباض کيسه صفرا پيش مي آيد- هضم و جذب غذاهاي چرب باعث ناراحت شدن Discomfort ) بيمار و اختلال در هضم و جذب Imgaired Digestion چربي ها به علت مختل شدن ترشح صفروي به وجود مي آيد.

در بعضي از بيماران به دلائل نامعلوم تحملشان نسبت به بعضي از سبزيجات ( Legumes ) – خربزه و ميوه هايي مانند توت ( Berries ) کم مي شود.

در کليه سيستيت هاي حاد – شکم درد – نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ و تب نيز مي تواند از علائم باشد.

براي رژيم غذايي بيماران کيسه صفرا اصل اين است که ناراحتي بيمار را با دادن غذاهاي کم چرب به حداقل برسانيم. از لحاظ کالري اکثر بيماران کيسه صفراوي وزن بالاتر از طبيعي داشته و رژيم کم کالري توصيه مي شود.

Serles et al در سال 1970 ثابت کردند بيماراني که کالري بالا از هر نوع غذا بگيرند باعث زياد شدن ترشح کلسترول در صفرا و تشکيل بيشتر سنگ صفراوي مي شوند. با کم کردن غذاهاي کم چرب و Carbohydrates مي توان بيماران را تا اندازه اي راحت نگه داشت .

رژيم غذاهاي کم چربي براي بيماران کيسه صفراوي

1- غذاهايي که مي توان از آن استفاده کرد، عبارتند از:

شير کم چربي- قهوه و چاي و آب ميوه و نان – Cereals ، Cornflakes ( برشتوک ) پنير کم چرب- تخم مرغ هفته اي سه عدد چربي هاي گياهي و انواع ميوه جاتي که بيمار بتواند آنها را تحمل کند. گوشت ها اعم از گوسفند و گوساله و مرغ ويا ماهي ها سرخ شده نباشد و به صورت آب پز يا کباب و يا بريان شده مي توان مورد استفاده قرار داد.

سوپ هاي صاف شده و ادويه جات از قبيل نمک، فلفل، ادويه به حد اعتدال شيريني جات همه رقم از قبيل مربا- ژله- مارمالات و شکر آزاد است.

سبزيجات از قبيل هويج – سيب زميني – کلم و غيره همه نوع در صورت تحمل موقعي که بدون اضافه کردن کره و يا خامه آب پز شده باشند.

ميوه جات همه نوع در صورت تحمل بيمار مي تواند مصرف شود.



2- غذاهايي که ميبايد پرهيز شود.

شير چرب -بستني که از شير پر چربي درست شده باشد- کيک ها و شيريني هايي که خامه و چربي داشته باشند.

تخم مرغ نيم رو و چربي هاي حيواني و چربي هايي مانند خامه و سس سالاد .

از گوشت هايي که به صورت کنسرو شده پرچربي و يا گوشت هاي چرب – سوسيس- کالباس مي بايد پرهيز شود.

سوپ هايي که با خامه و شير چرب درست شده اند، شيريني هايي از قبيل شکلات ها و غيره همچنين در صورتي که بيماران نتوانند ادويه جات را تحمل نمايند بهتر است پرهيز گردد از ميوه جات اوکادو( Avocado ) – سيب کال و ميوه هاي توتي (Berries ) را ممکن است بيماران تحمل ننمايند به طور کلي بايد از غذاهاي سرخ شده: آجيل – زيتون- شورها ( از قبيل خيار شور) ذرت بوداده و چاشني ها ( Relishes ) پرهيز به عمل آورد .

بعد از عمل جراحي کيسه صفرا و بيرون آوردن کيسه صفرا بيماران پس از مدت کوتاهي که از غذاهاي کم چربي استفاده نمودند مي توانند رژيم غذايي خود را تغيير داده و هر نوع غذايي را آزادانه مصرف نمايند.

ناگفته نماند که ممکن است به بعضي ها غذاهايي از قبيل شير- سوسيس- کالباس و غيره حساسيت داشته و هضم اين غذاهاي برايشان مشکل باشد در اين صورت بهتر است از خوردن غذاهايي را که نمي توانند تحمل نمايند پرهيز نمايند.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:12 AM   #56
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

ماری کیسه صفرا (کوله سیستیت)، اغلب بعد از اینکه فرد چندین بار دچار سنگ های صفراوی گردید، آشکار می شود. درد این بیماری در ناحیه مشخصی از بدن و شدید می باشد.

طی مراحل زیر متوجه خواهید شد که آیا دچار بیماری کیسه صفرا هستید یا خیر؟

1- قسمتی از بدن را که درد شدیدی دارد، مشخص کنید. وقتی شخص دچار سنگ کیسه صفرا باشد، درد در قسمت کیسه صفرا دیده می شود که در سمت راست بدن و بالای شکم ، درست در زیر قفسه سینه است. درد می تواند به ناحیه پشت و شانه ها هم منتشر شود.

2- مراقب علائم بیماری باشید که تب ، عرق سرد، تهوع ، اسهال و درد شدید از مهم ترین آنها هستند. درد به قدری شدید است که نمی توانید به راحتی بنشینید، بایستید یا دراز بکشید.

3- آخرین باری که غذا خوردید، به یاد داشته باشد. درد سنگ کیسه صفرا معمولاً بعد از عصر شروع می شود. مثلا فرد بعد از خوردن شام، وقتی بخوابد، بعد از چند ساعت دچار دل درد می شود. هنگامی که بدن در حال استراحت است، عمل هضم غذا شروع می شود و باعث شروع درد می شود. درد به سرعت زیاد می شود و حدود 6 تا 8 ساعت طول می کشد.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:12 AM   #57
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

«رژیم غذایی در بیماریهای کیسه صفرا وبعد از عمل جراحی کیسه صفرا »

کار کیسه صفرا در انسان انباشتن و تغلیظ صفرا است تا به هضم چربی کمک نماید.

وقتی که چربی وارد اثنی عشر می شود باعث تحریک و ترشح هورمون Cholecystokinin توسط مخاط روده می شود. هورمون مذکور از راه خون وارد کیسه صفرا شده و باعث انقباض آن می شود که در نتیجه صفرای غلیظ شده وارد مجرای کلدوک و بعد به روده کوچک وارد می شود که وجود آن برای امو لسیفیکسا سیون ( ذره – ذره شدن) ( Emulsification ) چربی های مورد نیاز است. قطع شدن جریان صفرا که بیماریهای کیسه صفرا به وجود می آید می تواند باعث اختلال هضم چربی ها شود .

در حدود 5 تا 10 درصد از افراد بالغ دچار بیماریهای کیسه صفرا می شوند التهاب و عفونت کیسه صفرا را کولسیستیت ( Cholecystitis ) و به وجود آمدن سنگ کیسه صفرا کوله لیتیاز ( Cholelithiasis ) می نامند تشکیل سنگ کیسه صفرا وقتی رخ می دهد که کلسترول ، رنگ دانه های صفراوی ، املاح صفراوی، کلسیم و مواد دیگر در کیسه صفرا رسوب می کنند. علت اصلی تشکیل سنگ کیسه صفرا نامعلوم است. رکود ، عفونت و اختلال متابولیک و یا تغییرات شیمیایی به نظر می رسد نقش داشته باشند. نشانه ها و علائم بالینی ( Symptoms ) در بیماریهای کیسه صفرا : درصد بالایی از ناراحتی های کیسه صفرا بدون علامت و ( Silent ) خاموش هستند.

در زمانی که عفونت و یا مسدود شدن کیسه صفرا توسط سنگ در مجرای ( Cystic ) ( درد های کولیکی شدید در صورت انقباض کیسه صفرا پیش می آید- هضم و جذب غذاهای چرب باعث ناراحت شدن Discomfort ) بیمار و اختلال در هضم و جذب Imgaired Digestion چربی ها به علت مختل شدن ترشح صفروی به وجود می آید.

در بعضی از بیماران به دلائل نامعلوم تحملشان نسبت به بعضی از سبزیجات ( Legumes ) – خربزه و میوه هایی مانند توت ( Berries ) کم می شود.

در کلیه سیستیت های حاد – شکم درد – نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ و تب نیز می تواند از علائم باشد.

برای رژیم غذایی بیماران کیسه صفرا اصل این است که ناراحتی بیمار را با دادن غذاهای کم چرب به حداقل برسانیم. از لحاظ کالری اکثر بیماران کیسه صفراوی وزن بالاتر از طبیعی داشته و رژیم کم کالری توصیه می شود.

Serles et al در سال 1970 ثابت کردند بیمارانی که کالری بالا از هر نوع غذا بگیرند باعث زیاد شدن ترشح کلسترول در صفرا و تشکیل بیشتر سنگ صفراوی می شوند. با کم کردن غذاهای کم چرب و Carbohydrates می توان بیماران را تا اندازه ای راحت نگه داشت .



رژیم غذاهای کم چربی برای بیماران کیسه صفراوی

1- غذاهایی که می توان از آن استفاده کرد، عبارتند از:

شیر کم چربی- قهوه و چای و آب میوه و نان – Cereals ، Cornflakes ( برشتوک ) پنیر کم چرب- تخم مرغ هفته ای سه عدد چربی های گیاهی و انواع میوه جاتی که بیمار بتواند آنها را تحمل کند. گوشت ها اعم از گوسفند و گوساله و مرغ ویا ماهی ها سرخ شده نباشد و به صورت آب پز یا کباب و یا بریان شده می توان مورد استفاده قرار داد.

سوپ های صاف شده و ادویه جات از قبیل نمک، فلفل، ادویه به حد اعتدال شیرینی جات همه رقم از قبیل مربا- ژله- مارمالات و شکر آزاد است.

سبزیجات از قبیل هویج – سیب زمینی – کلم و غیره همه نوع در صورت تحمل موقعی که بدون اضافه کردن کره و یا خامه آب پز شده باشند.

میوه جات همه نوع در صورت تحمل بیمار می تواند مصرف شود.

2- غذاهایی که میباید پرهیز شود.

شیر چرب -بستنی که از شیر پر چربی درست شده باشد- کیک ها و شیرینی هایی که خامه و چربی داشته باشند.

تخم مرغ نیم رو و چربی های حیوانی و چربی هایی مانند خامه و سس سالاد .

از گوشت هایی که به صورت کنسرو شده پرچربی و یا گوشت های چرب – سوسیس- کالباس می باید پرهیز شود.

سوپ هایی که با خامه و شیر چرب درست شده اند، شیرینی هایی از قبیل شکلات ها و غیره همچنین در صورتی که بیماران نتوانند ادویه جات را تحمل نمایند بهتر است پرهیز گردد از میوه جات اوکادو( Avocado ) – سیب کال و میوه های توتی (Berries ) را ممکن است بیماران تحمل ننمایند به طور کلی باید از غذاهای سرخ شده: آجیل – زیتون- شورها ( از قبیل خیار شور) ذرت بوداده و چاشنی ها ( Relishes ) پرهیز به عمل آورد .

بعد از عمل جراحی کیسه صفرا و بیرون آوردن کیسه صفرا بیماران پس از مدت کوتاهی که از غذاهای کم چربی استفاده نمودند می توانند رژیم غذایی خود را تغییر داده و هر نوع غذایی را آزادانه مصرف نمایند.

ناگفته نماند که ممکن است به بعضی ها غذاهایی از قبیل شیر- سوسیس- کالباس و غیره حساسیت داشته و هضم این غذاهای برایشان مشکل باشد در این صورت بهتر است از خوردن غذاهایی را که نمی توانند تحمل نمایند پرهیز نمایند.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:12 AM   #58
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

تاثير بيماري هاي کبدي روي پوست

بعضي ها اعتقاد دارند که پوست، آينه تمام نماي بيماري هاي داخلي است و اين بيماري ها مشکلات خودشان را روي پوست نمايان مي کنند.

يرقان يا همان زردي پوست، يکي از مشهورترين علامت بيماري هاي کبدي است که باعث زردي پوست و حتي زردي سفيدي چشم مي شود.
رنگ پريدگي هم مي تواند نشانه کم خوني باشد. گاهي اين کم خوني ناشي از تجزيه بيمار گونه خون در کبد است و اين اتفاقي است که در سيروز کبدي رخ مي دهد.
قرمزي کف دست ممکن است ناشي از بيماري حاد و يا مزمن کبد باشد.
رنگ خاکستري متمايل به ارغواني تيره در پوست هم مي تواند به علت افزايش آهن و يا برنزه شدن آن باشد که بايد به بيماري هموکروماتوز شک کرد.
البته اين ها نشانه هايي است که پزشکان، بيشتر با آن آشنايي دارند و با ديدن اين علايم، براي شما يک آزمايش سنجش سلامت کبد را تجويز خواهند کرد.
دانستن اين نشانهها به شما کمک مي کند که خيلي زود بتوانيد خودتان را براي چکاپ و بررسي سلامت تان به پزشک برسانيد.
از پوست تا برگه آزمايش شما
بد نيست بدانيد کبد بزرگ ترين عضو بدن انسان است و براي خارج کردن سموم از بدن بسيار اهميت دارد.
بيماري هاي کبدي بسيار متفاوتاند، ولي هپاتيت، سيروز کبدي، کبد چرب و انسداد مجاري صفراوي از مشهورترين آنها به شمار مي روند.
اگر محصولات حاصل از فعاليت کبدي نتوانند از بدن دفع شوند در پوست بدن جمع شده و ايجاد علايمي مي کنند که زردي پوست و خارش پوستي دو تا از مهم ترين علايم بيماري هاي کبدي هستند.
در صورتي که پزشک از روي اين علايم پوستي، به بيماري کبد شما شک کند، براي تان سونوگرافي، سيتياسکن، ام.آر.آي و يا اسکن کبد تجويز مي کند و يا با استفاده از لاپاروسکوپي، درون کبد شما را مشاهده خواهد کرد.
چگونه يک بيماري کبدي باعث زردي و خارش پوست مي شود؟
زردي پوست وقتي رخ مي دهد که کبد بيمار، به مقدار کافي، بيلي روبين دفع نکند.
خارش که از اصلي ترين نشانه هاي بيماري هاي کبدي روي پوست است به دليل رسوب محصولات صفراوي در پوست بروز مي کند.
در بيماري هاي کبدي معمولا انسدادي در مجاري صفراوي وجود دارد و به خاطر اين انسداد، مواد و ترشحات صفراوي نمي توانند دفع شوند. اين مواد درون کيسه صفرا و مجاري صفراوي تجمع پيدا کرده و باعث ترشح آن ها به داخل خون مي شوند و علايم خودشان را به صورت زردي و يرقان روي پوست نشان مي دهند.

خارش در بيماري هاي مزمن کبدي يک علامت اصلي است که خودش را روي پوست فرد نشان مي دهد. از طرف ديگر، بيماري مزمن کبدي که سيروز کبدي ناميده ميشود علامتش را روي پوست به صورت زردي و يرقان نشان مي دهد.
سيروز کبدي گاهي خود را به صورت لکه هاي قهوهاي رنگي نشان مي دهد، ولي باورهاي غلطي در اين باره وجود دارد که بايد اصلاح شود.
گاهي بعضي افراد لکه هاي بارداري را که قهوهاي رنگ هستند و در دوران بارداري روي پوست ظاهر مي شوند، به بيماري کبدي نسبت مي دهند که اصلا ربطي به کبد ندارد.
همين طور، لک هاي قهوهاي رنگ کک و مک هم ارتباطي با بيماري هاي کبدي ندارد و نشانه بيماري کبدي به حساب نمي آيد.
نکته اصلي ديگر اين است که بيماري هاي کبدي باعث تغييرات چنداني در موهاي افراد بيمار نمي شوند.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:13 AM   #59
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

جلوگيري از تشکيل سنگ هاي صفراوي


در مطلب قبلي با عنوان "سنگ کيسه صفرا " درباره انواع سنگ هاي صفراوي،عوامل موثر در تشکيل سنگ صفرا و علائم آن مطالبي را براي شما بيان کرديم، حال غذاهاي مفيد و مضر براي مبتلايان به اين بيماري و راه هاي جلوگيري از آن را ذکر مي کنيم.
براي جلوگيري از سنگ هاي صفراوي، رعايت موارد زير لازم مي باشد:
* متعادل نگه داشتن وزن بدن
* جلوگيري از کاهش وزن سريع. کاهش وزن صحيح بايد در زمان طولاني و به کُندي انجام گيرد.
* عدم مصرف غذاهاي داراي کلسترول
* افزايش مصرف استروژن يکي از موارد تشکيل سنگ هاي صفراوي مي باشد.
* دريافت داروهاي پايين آورنده کلسترول نيز سنگ هاي صفراوي را بوجود مي آورند.
* کم تحرکي. ورزش باعث جلوگيري از پيدايش سنگ کيسه صفرا مي شود. پياده روي روزانه به مدت 30 دقيقه و 5 بار در هفته، 34 درصد خطر بيماري سنگ کيسه صفرا را کم مي کند.
* غذا نخوردن به مدت طولاني باعث بروز اين سنگ ها مي گردد.
* عدم مصرف چربي هاي ممنوع.
چربي براي بدن لازم است، ولي همانطور که مي دانيد، چربي مجاز و چربي ممنوع وجود دارد.
چربي هاي ممنوع: غذاهاي سرخ شده ، چربي هاي هيدروژنه و جامد، چربي هاي اشباع مثل چربي گوشت، مارگارين.
چربي هاي مجاز: روغن هاي گياهي و روغن ماهي (امگا 3)
غذاهاي مفيد براي بيماران دچار سنگ کيسه صفرا
مصرف فيبرهاي غذايي
آب سبزيجات تازه مخصوصا آب چغندر و خيار
نوشيدن زياد آب

سير
آواکادو
ريشه گياه زنجبيل
نارگيل
انگور و آب آن
سيب
انجير
ليمو
گلابي
زردآلو
مويز
غذاهايي که بيماران دچار سنگ کيسه صفرا بايد کم مصرف کنند:
تخم مرغ
پياز
شير و لبنيات
قهوه
پرتقال
ذرت
لوبيا
آجيل
گوشت قرمز
کاکائو
کلم
جو
گندم
شکر و شيريني
آرد سفيد
مصرف مواد غذايي زير براي تسکين درد بسيار مفيد است:
خيار و آب آن
چغندر
نوشيدن چاي يا دم کرده گياهي . چاي گياهي را با مقداري آب بگذاريد دم بکشد و به آرامي ميل کنيد.

دلايل جراحي و برداشتن کيسه صفرا
1- خوب کار نکردن و مسدود شدن کيسه صفرا
2- مسدود شدن ديگر اندام ها توسط کيسه صفرا
3- سرطان کيسه صفرا
4- سنگ کيسه صفرا
هنگامي که کيسه صفرا را برمي دارند، اعمال مربوط به کيسه صفرا را کبد انجام خواهد داد. صفرا از کبد خارج مي شود و به داخل روده کوچک مي رود.
بعد از جراحي علائم زير ديده مي شود:
درد شکمي
تهوع
گاز
نفخ
اسهال
بعد از عمل جراحي، بايد نکات زير را مد نظر داشته باشيد:
* لباس تنگ نپوشيد تا زودتر محل جراحي بهبود يابد.
* از پوست خود محافظت کنيد، مخصوصا از تابش نور خورشيد دوري کنيد.
* آب، زياد بنوشيد.
* رژيم کم چرب داشته باشيد تا التهاب از بين رود.
* به آرامي تحرک خود را زياد کنيد.
* به مقدار کافي بخوابيد.
* رانندگي نکنيد تا درد متوقف شود.
* مقدار کمي آب از شکاف عمل جراحي خارج مي شود. اما اگر اين مايع به رنگ زرد يا قرمز بود، فورا به پزشک اطلاع دهيد، زيرا ممکن است عفونت کرده باشد.
توصيه اي به شما:
در خوردن و نوشيدن غذاهاي خود دقت کنيد و تحرک بدني داشته باشيد، تا دچار بيماري نشويد.
مريم سجادپور- کارشناس تغذيه
* مطالب مرتبط:
لوزالمعده و بيماري آن
کيسه صفرا و بيماري هاي آن
رژيم غذائي درسنگ هاي کيسه صفرا (1) و (2)
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
قدیمی 07-09-2009, 02:14 AM   #60
مدیر کل انجمن
 
 آواتار majed7
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
محل سکونت: Iran
نوشته ها: 2,385
سپاس از دیگران: 311
دارای سپاس 1,326 بار در 470 پست
پیش فرض

عوامل مخرب کبد


مهم ترین عواملی که به کبد آسیب می رسانند، شامل موارد زیر است:
1- دیر خوابیدن در شب و دیر بیدار شدن در صبح
2- ادرار نکردن در موقع بیدار شدن از خواب
3- زیاد غذا خوردن
4- با عجله صبحانه خوردن
5- مصرف بیش از حد داروها
6- مصرف بیش از اندازه ی رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی(مثل آدامس های رنگی ، پاستیل و ...) ، قندهای مصنوعی ، ادویه جات و به طور کلی استفاده از چیزهایی که موجب از دست رفتن مواد مغذی مفید از بدن شود.
7- مصرف نا مناسب روغن. بهتر است مصرف روغن را در غذاهای خود کاهش دهید، حتی روغن هایی که جزو بهترین روغن ها شناخته شده اند، مثل روغن زیتون.
به هیچ عنوان، غذاهای سرخ شده ر ا در زمان خستگی مصرف نکنید، زیرا باعث افزایش وزن می گردد.
8- غذاهای آماده و سرخ شده را کمتر مصرف کنید. مصرف سبزیجات و میوه های خام مفید است.
majed7 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code فعال است
شکلک ها فعال است
[IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are غیر فعال
Pingbacks are غیر فعال
Refbacks are غیر فعال




Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO

Persian Language By WebAlfa Ver 2.8